Berat Badan Bertambah, Masalah Perut Buncit dan Gastrik?

Anda mengalami masalah seperti di atas? Jika ya kemungkinan anda mempunyai toksin yang banyak di dalam badan anda.

Toksin merupakan sejenis baham kimia yang boleh wujud secara semulajadi atau sintetik di dalam badan kita. Terdapat 2 jenis toksin iaitu endotoksin dan eksotoksin.

Endotoksin adalah toksin yang wujud di dalam badan hasil dari proses pencernaan makanan di usus besar. Toksin ini sama seperti radikal bebas.

Eksotoksin pula berpunca dari bahan kimia atau mikrob. Toksin jenis ini boleh memasuki badan kita melalui makanan, udara dan air yang tercemar. Toksin juga boleh dihasilkan oleh yis atau bakteria yang berbahaya.

Badan kita dibentuk secara semulajadi untuk memproses dan menyingkirkan toksin. Organ-organ yang terlibat adalah buah pinggang, hati, kolon, kulit dan paru-paru. Toksin disingkirkan dari badan melalui perkumuhan, pernafasan dan peluh, Hati akan menukarkan toksin kepada produk yang tidak berbahaya untuk disingkirkan dari badan dalam bentuk najis atau melalui buah pinggang dalam bentuk air kencing. Antara tanda yang menunjukkan adanya toksin berlebihan dalam badan ialah sindrom keletihan, insomnia, alergik/sensitif terhadap produk makanan tertentu atau bahan kimia dan bau badan.

Shaklee Alfalfa dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan utuk mengembalikan tubuh yang sihat

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air 
      sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.Toksin di dalam badan ini perlu di singkirkan sebelum ia membawa mudarat dan merosakkan organ kita. Dalam kes-kes terpencil, pengumpulan toksin juga boleh membawa maut. Jadi jagalah kesihatan anda and meet the specialist if you have any doubt regarding your health. Take care everyone and Live Life Healthy!

Syahida Ismail [Syida]  
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891103]
019-6233691| 0390829640| syazidah@gmail.com

No Responses - Add Comment

Reply

CommentLuv badge