Jerebu: indeks pencemaran udara tidak sihat di sekitar Lembah Klang

Assalamualaikum & good day to all of you!

Hari ni on the way to office korg ade sense something different tak? Yes, jerebu makin teruk kan? 

Ni as of semalam punya gambar…
Yang ini pulak gambar petang ni. Makin teruk kan?
Indeks pencemaran udara pun dah smpi ke tahap tak sihat. Itu termasuk kawasan Putrajaya, Lembah Klang, Kuala Selangor, Banting dan di Melaka (tak ingat the exact place). Rasa envy pulak dgn org2 di luar kawasan ni kan. 

Tapi ini mungkin ujian kot untuk kita. Orang di pantai timur dengan ujian banjir ketika monsoon, org di pantai barat dengan jerebu. Tapi sama samalah kita berdoa Allah datangkan hujan agar masalah jerebu ni berkurangan kan.

Penting jugak untuk kita kurangkan aktiviti seluar sepanjang sepanjng musim jerebu ni. Kalau perlu jugak keluar tu make sure pakai topeng ok. Jangan lupa juga minum air yang secukupnya supaya dapat mengelakkan badan kita dari dehydrated.


Please take care ye everyone! Live life healthy!

Btw…Ni saya sharekan satu artikel dari Shaklee berkenaan jerebu beserta langkah2 pencegahan dari dijangkiti penyakit semasa musim jerebu.
Selain dari tips di atas, berikut adalah produk yang di sarankan oleh Shaklee untuk mengekalkan kesihatan serta menguatkan sistem pertahanan badan kita.
Boleh klik link suplemen terbaik untuk anda kekal sihat semasa musim jerebu ini untuk terus ke bahagian e-sell 🙂

Notakaki: Saat saya habis menulis artikel ini hujan mula turun renyai renyai alhamdulillah.


Sekian sahaja coretan buat kali ini. Tq sebab sudi meluangkan masa anda untuk membaca artikel ini

Jumpa lagi!
Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan sampingan sampingan?
Ingin menjana 4-5 angka dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Syahida untuk:-

FREE CONSULTATION
HARGA TERBAIK 
PELUANG BISNES DENGAN SHAKLEE!!!

Syahida Ismail
Shaklee ID : 891103
syazidah@gmail.com
019-623 3691 (Call, SMS, WhatsApp)

Reply

CommentLuv badge