Kolestrol oh Kolestrol

Assalamualaikum dan apa khabar semua~

Sebut pasal kolestrol teringat cerita Cinta Kolestrol kan? Hero dan heroinnya Yusry KRU dan Erra Fazira. Dalam cerita ni kita tengok watak Fazira…dia suka sangat makan…terutamanya makan makanan bergoreng…ayam goreng…kentang goreng…kita tengok dalam cerita ni pun Fazira ni mengalami masalah obesiti. Bila ada masalah obesiti memang tinggi potensi untuk ada masalah kolestrol…dan bila ada masalah dengan kolestrol pula kita boleh terdedah pada sakit jantung dan strok. Bahaya sungguh kolestrol ni tau…tak seindah cinta kolestrol ok…

Filem Cinta Kolestrol memenangi Anugerah Khas Juri – Filem Box-Office, Festival Filem Malaysia ke-17 2004

Tapi tak semestinya kalau kita kurus kita tak ada masalah kolestrol ye. Saya perasan di kalangan kawan kawan saya ramai juga yang ada masalah kolestrol terutama sekali di kalangan lelaki. Ada seorang senior saya pun siap jumpa saya untuk bertanya ada tak suplemen yang sesuai untuk mengawal tahap kolestrol dalam darah. Abang ni baru 30-an. Dia baru sedar dia ada masalah kolestrol lepas buat medical check up sebelum pergi  ke offshore. Saya pun naik risau juga, dah la kita ni memang jarang jarang buat medical check up. Tak tahu tahap kolestrol ok ke tak. At least orang yang pergi kerja offshore tu ada juga la buat medical check up. Nampaknya lepas ni saya pun kena juga la buat medical check up kan? Anda semua pula macamana? Tahu tak bacaan kolestrol masing-masing? Cuba kongsi sikit 😉


Kebetulan sangat soalan abang ni…memang baru-baru ni Shaklee ada melancarkan satu produk baru. PHYTOCOL-ST namanya. Produk ni mengandungi 2000mg fitosterol yang berfungsi mengawal tahap kolestrol. Jom kita tengok sikit apa itu fitosterol dan bagaimana ia berfungsi mengawal tahap kolestrol dalam darah.

Cara pemakanan Phytocol-ST: makan 2 biji 30 minit sebelum makan. Selain dari Phytocol-ST, Alfalfa Complex juga boleh membantu menyingkirkan kolestrol dari badan. Ia mengandungi saponin yang bertindak seperti span yang boleh menyerap kolestrol-kolestrol jahat ni untuk di singkirkan (detoks). Selain itu penting juga untuk kita pastikan untuk minum air secukupnya supaya proses detoks berjalan dengan lancar ye. Seperti biasa 1 liter untuk setiap 25kg berat badan.

Klik link ini untuk pembelian suplemen Shaklee yang terbaik untuk mengawal masalah kolestrol anda!

Berbalik pada cerita senior tadi, selain dari pengambilan suplemen, doktor pun ada nasihatkan untuk beliau menjaga pemakanan dan bersenam dengan lebih kerap supaya tahap kolestrol dapat di kurangkan. Jadi tidaklah bergantung sepenuhnya kepada suplemen. Aspek-aspek lain juga perlu di ambil perhatian supaya kesannya lebih efektif! Lebih baik kawal sekarang sebelum serius dan sebelum perlu bergantung kepada ubat ubatan kan?

Ok semua…harapnya info ini sedikit sebanyak memberi manfaat untuk anda ye. Oh ya kalau anda berminat untuk mendapatkan produk ini, jangan lupa untuk mendaftar sebagai ahli ya kerana dengan mendaftar sebagai ahli secara automatik kita akan dapat diskaun 10-20% untuk setiap pembelian produk. Jadi lebih berbaloi…

Sekian sahaja untuk hari ini…live life healthy!! wassalam~

Anda ingin mendapatkan suplemen terbaik untuk orang tersayang?
Ingin menjana pendapatan dari rumah?
Hubungi saya untuk:
KONSULTASI PERCUMA
&
PELUANG BISNES SHAKLEE
Syahida Ismail
Shaklee ID: 891103
syazidah@gmail.com
SMS/ WhatsApp: 019 623 3691

Reply

CommentLuv badge