Pengambilan Lemak Baik Semasa Kehamilan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua! Hopefully you are doing fine, good and great disamping insan insan yang anda sayang. Hari ni kite nak cerita pasal lemak ye kawan kawan…
Walaupun perkataan “lemak: berbunyi agak negatif, tetapi hakikatnya ibu ibu yang mengandung dan menyusukan bayi memerlukan lemak dalam diet harian mereka. Tetapi bukan semua lemak sesuai untuk wanita hamil. Asid Dokosaheksanoik (DHA), adalah dalam kumpulan “lemak baik” yang harus anda dapatkan.

Lebih kurang 2/3 otak manusia terdiri daripada lemak. DHA adalah lemak baik yang didapati berkonsentrasi tinggi dalam otak manusia. DHA penting bagi pertumbuhan otak dan mata yang optimum.
Memandangkan ia tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh, maka kita perlu mendapatkannya melalui diet atau pengambilan suplemen.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Shaklee OmegaGuard merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Ia mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi iaitu DHA, EPA, AHA dan lain lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk 360mg DHA dan 540mg EPA.
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega 3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.
Jadi bagi ibu ibu hamil, jangan lupa, kita perlukan lemak, tapi lemak yang baiklah ye. Elakkan makanan yang mengandungi lemak trans atau saturated fat supaya anda lebih cergas dan sihat. Live Life Healthy!

Reply

CommentLuv badge