[TRUE STORY] Berat badan saya turun 13kg!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua~ How was your Monday? Amazing? Great to hear that! 😀 Terima kasih kerana sudi mengunjungi mommydhianz.blogspot.com. Hari ni saya nak share testimonial dari pengguna2 Shaklee yang berjaya menurunkan berat badan mereka setelah menggunakan produk-produk Weight Loss dari Shaklee. Of course la as we know, losing weight does not depend solely on weight loss product, but extra effort like lowering calorie intake and physical activities also needed to achieve this objective. Ok everyone…Enjoy reading~

TESTIMONIAL 1 – Credit to Hanis Amin


TESTIMONIAL 2 – Credit to Kak Cery
xxxxx@gmail.com
10:55 AM (13 hours ago)
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
to me
Description: https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

Salam Kak Sherry…

Nak share cerita dgn akak ni… Tak sabar2 nak drop email ke akak..hehehhehe.. Hari tu kan saya beli set Shaklee dgn akak kan.. Set utk menyusu n diet sekali.. N saya memang betol2 puas hati lah dgn produk Shaklee ni.. Bila saya consume ESP..Memang susu saya byk giler.…sekali pump je dpt lebih dr 5 oz..tu baru sebelah. blom due2 belah lagi tu…mesti pump tiap 2 ke 3 jam sehari smpilah skrg ni..Alhamdulillah stok susu utk baby pon byk..Rezeki kali ni tak putus lagi..

Yang keduanye yg saya perasan badan rasa cergas je..tak cepat penat, tak mudah lesu…maybe saya amalkan makan vitamin Shaklee yg akak suggestkan tu.. Memang membantu saya utk sentiasa aktif dan rasa segar je sepanjang hari..Maklumlah ada anak kecik selalu jaga malam..

Dan yang ketiganye pulak mestilah berat badan turun..Yang ni memang saya sgt puas hati… Saya lebih kurus berbanding bersalinkan anak pertama dulu.. Sebelum mengandung anak kedua ni berat saya memang tak boleh nak berubah dah..sentiasa 77kg…3 kg lagi nk bergerak ke 80..Seram tol time tu…diet tak menjadi..mcm2 produk dh saya cube tapi entahlah…mungkin belom jumpa yg mujarab.. pastu mengandung anak kedua sampilah 9bln kandugan…berat saya jadi 85kg.. Time tu dok terfikir boleh ke berat bdn ni berkurang or statik je makin bertambah..hehehehehe… Time pantang memang saya pantang betul..sampailah saya beli Shaklee dgn akak.. Saya tak sedar perubahan berat tapi org sekeliling yang mula perasan dan tegur..

Lepas sebulan berpantang pergi klinik..n timbang berat..wahhh….berat dh trn 73.4kg lah.. ni kira pencapaian yg bagus ni… saya tak nak suka sgt…kang takut leka..berat naik balik..hehehehehe…sampailah saya habis pantang 44 hari saya tak timbang lagi.. Sampailah semalam hari ke 59 saya pergi shopping mall..teringin sgt nak tahu berat bdn terkini..yelah nak tahu jugak berat saya ni bertambah ke berkurang… Akak nak tahu…berat saya turun lagi.. Sekarang berat saya 70.4kg.. Mcm tak caya je… sikit lagi mahu ke angka 6..yg tu kalau cecah ke angka 6+ kg memang saya buat puasa sunat syukurlah kak…mau taknye..saya dh lama tak rasa berat berkurang ni.. Saya target nk dpt berat 68 kg..berat sblm kahwin dulu 65kg..seb saya ni berangka besar… Saya pon rasa badan rasa ringan je.. Paha yang mcm batang pokok kelapa dulu pon dh makin kecik.. The best part yang paling saya suke…saya dapat sarungkan balik seluar jeans Levi’s yg dah lama terperap dlm stor tu..seb tak leh masuk..skrg ni boleh la melaram balik..hehehehe..

Saya tak diet ape pun seb saya masih fully BF kan baby… apa yang saya buat..Saya tetap mkn 3 kali sehari..saya mkn vitamin Shaklee ikut aturan yg Kak Cherry bagi.. Makn Lecithin pas sarapan n lunch..n saya memang byk minum air kosong… So far memang saya berpuas hati dgn produk Shaklee ni.. n nak oder lagi Lecithin n Ostemetrix dgn akak..

TESTIMONIAL 3 – Credit to Nani

ok la..since I dah makan product SHAKLEE CINCH and LECITHIN for a month…cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng…I LOST….3 KG!!!Okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..so ..my father cam tula..nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate yang byk, baik minum cinch.lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak. setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..lagipun SHAKLEE ni dah lama wujud kat dunia ni.So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??nampak kurus la skang..heheso seronok bila ade orang cakap camtu..So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan?? hehe..ok

TESTIMONIAL 4 – Credit to Kak Laila


Diet Lailasani | Berjaya turunkan 8.8 kg dah!!
Kronologi Diet Lailasani :-
Saya senaraikan produk2 SHAKLEE yang saya ambil ye. Tengok kat bawah, kat KRONOLOGI tu. Saya ambil step by step, upgrade dari yang BASIC ke PREMIUM ke ADVANCE dan ke EXTRAVAGANZA. Slow2 cuba dan mencuba.:)
Yang penting kena istiqamah, kena berdisiplin. Kalau takde disiplin memang akan ke laut semuanya. 😛
Ganbarou ne minna!!! (Good Luck ye semua!!)

Sambungan Kronologi dari entry ini. :-
Start diet : November 2011 – Berapa kg? Hmmmmm.. .segan nak bagitau. Hihihi, kita share part berapa kg yang berkurang jelah ye. Nanti kalau dah hilang segan tu, saya sharelah BERAPA kg berat saya semasa start program ni.
Disember 2011 : Turun 2 kg (
BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)
Januari 2012 : Turun 2 kg (
BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)
Febuari 2012 : Turun 1 kg (
BASIC: LECITHIN, ALFALFA, HERBLAX & VITALEA)
Mac 2012 : Turun 1 kg (
PREMIUM : BASIC + OMEGA)
April 2012 : Turun 1 kg (
ADVANCE: BASIC + CINCH/ESP)
May 2012 : Turun 1.8 kg (
EXTRAVAGANZA: BASIC + CINCH/ESP + VIVIX)

Cerita penuh?
Sila KLIK sini.


                                                                                                   



Hehe suka sgt bile ramai yang mencuba produk Shaklee berjaya menurunkan berat badan masing2 Alhamdulillah. Sy sendiri pun telah mencuba ESP dan Omega Guard semasa dalam tempoh pantang hari tu. Berat badan sy semasa hari nak melahirkan Dhia tu 70 kg…dan semasa post natal checkup [appoximately 6 weeks after delivering baby] berat badan sy telah menjadi 57kg!! my O&G Doktor Fatimah from Hospital Pakar An-Nur pun terkejut. Die kate patient die slalunye tembam lepas bersalin. he…jgn kate doktor sy pun cam….. ehhh???? [terkejut la tu..] Saya percaya gaya pemakanan saya semasa tempoh pantang tu telah membantu saya untuk kembali kepada berat badan ideal [di samping selalu BF baby].
Apa yang saya buat ialah:
1) Consume ESP during breakfast
2) Makan makanan yang di rebus or kadang2 bakar
3) Makan sumber protein dari ikan
4) Banyakkan makan sayur
5) Minum air suam dengan banyak
So bagi mereka di luar sana, teruja tak untuk mencapai berat badan yang ideal dan membina confidence in you? Cubalah Shaklee, in shaa Allah anda pasti berpuas hati 🙂
Kenapa beriya sgt kita kene jage berat badan ni ye? Tahukan obesiti ni boleh mengundang penyakit yg merbahaya? STROK, SAKIT JANTUNG, DARAH TINGGI, KENCING MANIS….sangat2 bahaya…jadi please please please jaga berat badan ye…so act now! Take care of your health so that all of us can Live Life Healthy!


Syahida Ismail [Syida]  
Shaklee Independent Distributor [ID No : 891103]
019-6233691| 0390829640| syazidah@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Reply

CommentLuv badge